capitool Reisgidsen

ANTWERPEN
Mechelen, Lier, Antwerpse Kempen en Scheldeland 

ANTWERPENHotel boeken

Antwerpen

Overzicht hotels in Antwerpen
LastMinutes Hotels in Antwerpen (stad)
Provincie Antwerpen

Reizen naar Antwerpen
Met de Thalys
Met de InterCity
 


Tips
Bed, Bad en Brood
Justitiestraat 43
Oude tijden herleven in de kamers van dit centraal gelegen Antwerps herenhuis uit de Belle Epoque. Ruime comfortabele kamers met privé badkamer en televisie. Reserveren mogelijk vanaf 2 nachten.


Hotel Prinse
Bijzonder gastvrij ****hotel in centrum. Een rustig hotel met moderne kamers rond een binnenplaats.

Mechelen
Hotel Vé
Absolute aanrader tijdens een verblijf in Mechelen. Sfeervol hotel in voormalige visrokerij: design vermengd met industriële architectuur.

Weer in Antwerpen

 

Het gevoel van Antwerpen
1. Kathedraal
2. Haven/Schelde
3. Zoo
4. Diamant
5. Rubens
6. Centraal Station
7. Steen
8. Grote Markt/Brabo
9. Antwerps Handje
10. Mode
Bron: Het A-icoon van Antwerpen


-

TIP
Antwerpen is een stad in beweging. Nieuwe winkels, cafés en restaurants openen, andere sluiten. De reactie van de Capitoolgids is op zoek naar tips over het 'nieuwe' in Antwerpen.
Stuur een mailtje met je tip naar Capitool Antwerpen en misschien ontvang jw als dank in 2009 een gids Antwerpen*
Tip

* Onder inzenders van de tips wordt één Capitool Reisgids Antwerpen verloot.


Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge
192 Pagina's | € 21,90

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Europa, als het bestuurscentrum van de Europese Unie. Ofschoon België een van de kleinste landen is van Europa, met een oppervlakte van 30.500 km2, heeft het een zeer hoge bevolkingsdichtheid. Er wonen circa 10 miljoen mensen, dat is 300 mensen per vierkante kilometer. Brussel is de grootste stad van België, met bijna 1 miljoen inwoners. Het is de meest bezochte stad en ontvangt ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar, waarvan 70 procent voor zaken. De stad ligt in het centrum van het land in de vruchtbare provincie Brabant. De goede verbindingen maken van Brussel een ideale plaats om andere Belgische steden te verkennen zoals Antwerpen, Gent en Brugge.


Dirks, B.

België bestaat
€ 18,95

Meer boeken over Antwerpen

Links
Visit Antwerpen Toerisme Stad Antwerpen
Antwerpen Averechts Stadsrondleidingen
Use it, tourist info for young people
Gratis in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Boeken en reisgidsen
over Antwerpen

Agenda
Zone 03, je gids voor Antwerpen
Week Up
, thuis in uitgaan

Musea
MOMU Modemuseum
Rockoxhuis Museum Rockoxhuis
Rubenshuis
Museum Plantin Moretus
Museum Mayer Van Den Bergh
Nationaal Scheepvaartmuseum
Volkskunde museum GESLOTEN
Etnografisch museum

Diversen
Zoo Antwerpen
't Eilandje

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Kerken in Antwerpen


Napoleonskaai


Scheldekaai


MAS in aanbouw

Antwerpen blijft voor Nederlander de perfecte shoppingstad
Veel informatie op nieuw website over winkelen in dichtbij buitenland

Winkelen van chic tot brocante, van design tot klassiek, van lekkere 'handjes' tot de chocola van Burie: Antwerpen is voor Nederland dé shoppingstad van België. 'Meer dan twintig procent van alle bezoekers komt alleen al daarom naar hier', zegt directeur Annik Bogaertvan Toerisme Antwerpen. Een nieuwe website maakt de voorbereiding van zo'n shoppingtripje nóg eenvoudiger.Achter de gerenoveerde klassieke gevel van de Antwerpse Stadsfeestzaal vind je het nieuwste shoppingcenter van de stad. De liefde voor Antwerpen is er bij de Nederlanders al jaren, maar ze groeit nog steeds én gestaag. Natuurlijk houden ze van de stad vanwege de cultuur en de historie, de fraaie musea en de rijke architectuur. Maar Nederlanders zijn daarnaast vooral ook funshoppers. Een snuifje cultuur, een -soms stevig- proefje lokale gastronomie en dan op zoektocht door de vele fraaie winkelstraten.

Shopping-Mekka's
Wat dat laatste betreft zijn ze in de Antwerpse shoppingwijken aan het juiste adres. Het aanbod aan originele, vooruitstrevende en onderscheidende winkels is er groot. En een belangrijke succesfactor hierin zijn de gethematiseerde winkelzones, gerelateerd aan mode, antiek en woondesign. Stuk voor stuk dé shopping-Mekka's op hun gebied.
Daar vind je niet, zoals zo dikwijls in zoveel andere grote stadscentra, steeds weer dezelfde grote internationale winkelketens. Er is, integendeel in de Antwerpse winkelstraten volop unieke eigenzinnigheid en individualliteit. Juist dat geeft de stad haar modebewust en trendy karakter.
Daarnaast spreekt Antwerpen voor de Nederlander tot de verbeelding door haar uitgesproken 'buitenlandse sfeer' op korte afstand. Exotisch en toch vrijwel om de hoek.
Een comfortabel uurtje in één van de NS-Hispeeds vanuit Rotterdam en, zodra uitgestapt en buiten het sterk vernieuwde Antwerps Centraal Station, je proeft al meteen overal de charme en allure van het Bourgondische Belgische leven met zijn vele gezellige horecamogelijkheden. Wie wil dat nou niet?

Shoppingwebsite
De nieuwe shoppingwebsite www.shoppeninantwerpen.be maakt het plannen van een dagje uit of weekendje weg naar Antwerpen een stuk gemakkelijker. Op de NL-sectie van de site vind je veel informatie, waarin het Antwerpse mode-Mekka om begrijpelijke redenen een sterk accent heeft.

Capitoolgids Antwerpen
Antwerpen al veelvuldig beschreven. En aan de balies van Toerisme Antwerpen is voor de bezoeker een schat aan informatie over de Scheldestad gratis of voor een vriendenprijsje beschikbaar: wandelingen, themaroutes, stadskaarten, mode- en shoppinggidsen. Voor wie daaraan niet genoeg heeft verschijnt in de eerste helft volgend jaar (mei/juni) een nieuwe Cappitool reisgids over Antwerpen. Met verhelderende driedimensionale tekeningen, duidelijke kaarten, talrijke kleurenfoto's en compacte teksten. Internet: www.capitoolgids.nl.

Shopping Award 2008 voor Stadsfeestzaal
Wie Antwerpen bezoekt moet zeker een kijkje nemen in de tot winkelcentrum omgebouwde Stadsfeestzaal aan de Meir. Het bijzondere project -vier verdiepingen, twintigduizend vierkante meter, 40 winkels- werd in oktober 2007 voor het publiek geopend. Een jaar later kreeg het de Shopping Award 2008 toegekend voor beste winkelcentrum, een prijs die elk jaar wordt toegekend door de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra.
Met de herinrichting van de honderd jaar oude Stadsfeestzaal aan de Meir, die in 2000 bijna door een brand werd verwoest, keerde niet alleen een geliefd stadsmonument in al zijn glorie terug, maar werden ook twee voorheen van elkaar gescheiden winkelgebieden met elkaar verbonden door nieuwe zaken en openbare ruimte.
De renovatie naar een concept van het Nederlandse ontwerpbureau T+T Design uit Gouda gebeurde met veel aandacht voor de historische details en luxueuze uitstraling. Belgisch architectenbureau Ferre Verbaenen werd aangetrokken om het historische karakter te behouden en ook historisch architect Romain Berteloot werd ingeschakeld.
 Foto: Toerisme Stad Antwerpen

CAPITOOL ANTWERPEN

verschijnt in voorjaar 2009
Stuur mij bericht als de Capitool reisgids Antwerpen is verschenen.

Capitool reisgidsen; stapel

Meer over Capitool Reisgidsen

Capitool Reisgids Bretagne