CAPITOOL PROVINCIEREISGIDSEN

MAASTRICHT & ZUID-lIMBURG
 

Overnachten in Maastricht
Overnachten in Zuid-Limburg
Vakantiehuisje huren in LimburgVaals, Bergstraat
Vaals, Bergstraat

Liever Limburgs

De regionale omroepen van Nederlands- en Belgisch-Limburg zenden een 26-delige serie over toerisme,  iedere zondagavond te zien op L1 TV in Nederland en TV Limburg in België.In iedere aflevering staan twee steden of regio’s centraal.
De onderwerpen zijn heel gevarieerd. Er zal bijvoorbeeld aandacht zijn voor dagattracties, natuur, georganiseerde tochten, bijzondere overnachtingsmogelijkheden, wandelroutes, musea en sportieve activiteiten.
Liever Limburgs

Weer in Maastricht

Links
VVV Noord- en Midden Limburg

VVV Zuid-Limburg
VVV Maastricht
VVV Maastricht
Maastricht.net
Dagblad De Limburger
043.pagina.nl
Kalksteenreservaat Sint Pietersberg
Coolbegin Maastricht
De stad Maastricht


Leukste winkel(s) in
Maastricht
: De Kiekoet
Orizjineel oet Mestreech. De Kiekoet -- het Maastrichtse woord voor etalage -- verkoopt alles uit, over en van Maastricht. Van het `Leesplenkske vaan de Mestreechter Taol’ tot `Ierste Mestreechter Kookbook’. Daarnaast ook overheerlijke mergelblöskes, wijn, chocolade, kaarsen, boeken, cd’s en -- sinds kort -- kunst.
Heggenstraat 5
Rechtstraat 52

 
Maastricht &
Zuid-Limburg

€ 24,99 | 224 pag.
gebonden, geheel in kleur op luxe papier
meer dan 500 kleurenillustraties

3de druk

Bestellen

 

 


Capitoolgids Maastricht en Zuid-Limburg geheel vernieuwd
In 2001 verscheen de eerste druk van de Capitoolgids Maastricht en Zuid Limburg. Daarna is de gids nog vele keren herdrukt. In zeven tijd is er heel wat veranderd en aarom werd besloten de gids opnieuw te laten schrijven en vormgeven.
Zuid-Limburg is een uniek stukje Nederland. Heuvels, dalen en rivieren vormen samen met kastelen, vakwerkhuizen, kappelletjes, watermolens en boerenhoeves de ingrediënten van het Zuid-Limburgse landschap. Maastricht is met haar Romeinse verleden, sfeervolle pleinen, oude kerken, boeiende musea en moderne architectuur een levendige stad in het hart van Europa.
 

‘Een uitgebreide gids voor alle bezoekers’
Toeristische gids met heel actuele informatie (anno 2008) over de vier interessantste wijken van Maastricht en de rest van Zuid-Limburg, die in vier gebieden onderverdeeld is. Vooraf krijgt de lezer algemene gegevens over dit deel van Limburg wat betreft economische ontwikkeling, natuur en landschap, cultuur, folklore en historie. Dankzij de diverse plattegronden verdwaalt de toerist niet in Maastricht en dankzij de wegenkaart niet in Zuid-Limburg. Per gebied worden veel bezienswaardigheden beschreven en getoond op talloze - veelal kleine - maar duidelijke kleurenfoto's met erg klein gedrukte bijschriften. Diverse gebouwen krijgen extra aandacht middels aanvullende gedetailleerde illustraties. In de beschrijving van alle gebieden worden ook wandelroutes gevisualiseerd. Een gedegen uitgebreide gids voor alle (potentiële) bezoekers en inwoners van Zuid-Limburg die van historie, cultuur en natuur houden. De uitgave eindigt met tips (o.a. veel adressen) en een onderwerpsregister.
(NBD-recensie)

Maastricht Pandhof Onze-Lieve-Vrouwebasiliek

 Pandhof St.-Servaasbasiliek


't Gasthuis Bemelen beste B&B Zuid-Limburg
't Gasthuis in Bemelen is uitgeroepen tot beste Bed & Breakfast in Zuid-Limburg. Van de drie genomineerden scoorde dit bed & breakfast de meeste punten in het classificatiesysteem van Bed & Breakfast Nederland.
‘t Gasthuis, van Cintha Linders en Kor Rienstra, ligt op een prachtig plekje in Bemelen, vlakbij Maastricht. Sinds zes jaar runnen zij op deze bijzondere locatie hun Bed & Breakfast. Het gastenverblijf is beoordeeld met ‘vijf tulpen', de hoogste waardering van Bed & Breakfast Nederland. 't Gasthuis is een luxe bed & breakfast en heeft een uitgesproken stijl met veel designelementen.
Meer: www.bedandbreakfastclassificatie.nl

't Gasthuis *
[Rookvrije kamers] [TV op kamer] [terras] [P]
Gasthuis 16, 6268 NN Bemelen Tel. 043-3561606 Kamers 3 Wegenkaart xx
Gelegen op een prachtige plek op 10 autominuten van Maastricht. Drie kamers met veel design en uitstekende bedden. Grote gastentuin en sauna. Heerlijk ontbijt met zelfgemaakte producten.
 

DE GIDS DIE LAAT ZIEN WAAR ANDERE ALLEEN OVER SCHRIJVEN