CAPITOOL REISGIDSEN NEDERLANDSE BESTEMMINGEN
DE TWAALF PROVINCIËN ZOALS U ZE NIET EERDER ZAG

ANTWERPENFRIESLAND GELDERLAND | MAASTRICHT EN ZUID-LIMBURGNOORD-BRABANT | NOORD-HOLLAND | NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG UTRECHT ZAANSE SCHANS | ZEELAND ZUID-HOLLAND PARELS VAN STAATSBOSBEHEER  | CULINAIRE TOER


Vakantiehuisje huren in Limburg
Capitoolgids moet ‘betere’ toerist naar Noord-Limburg lokken

Als Noord- en Midden-Limburg willen uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische regio, dan moeten de inwoners, bestuurders en ondernemers eerst zelf beseffen hoe rijk de regio is aan culturele en historische schatten.

De waterplassen rond Roermond, Toverland in Sevenum, het stadje Thorn en de kasteeltuinen van Arcen zijn niet de enige attracties. De regio biedt ook middeleeuws houtsnijwerk, glas-in-loodkunst en de beeldbepalende architectuur van Pierre Cuypers. Een paar voorbeelden van cultuurschatten die massa’s toeristen uit de hogere segmenten kunnen trekken, mits het imago op een passende wijze wordt verkocht in de rest van Nederland en het buitenland.
Die passende wijze denken de Kamer van Koophandel en de gemeenten ten noorden van Echt gevonden te hebben in een uitgave van de vermaarde Capitool Reisgids.
Gisteren werd in de Roermondse Oranjerie het eerste exemplaar gepresenteerd van het kleurrijke boekwerk, dat zeer gedetailleerd en fraai geïllustreerd het beste dat Noord- en MiddenLimburg te bieden hebben op toeristisch gebied laat zien. „Het is een hele eer als een reisgids van dit kaliber jouw regio belangrijk genoeg vindt om een editie aan te wijden. Iets wat alleen Zuid-Limburg, Brabant en Friesland is gelukt. Dit is toch de Michelingids onder de reisgidsen.”, aldus KvK-voorzitter B. Haffmans.

Het bedrag van 125.000 euro dat zijn Kamer, de gemeenten en de provincie Limburg in het project heeft gestoken, betaalt zich volgens Haffmans vanzelf terug. „Als de bestuurders en ondernemers het cultuur-historische imago van deze regio samenhangend weten uit te dragen, dan trek je daarmee de beter opgeleide en gesitueerde toerist. Mensen die aan het eind van een mooie kerken-, kastelen- of kunstroute, niet het frietenkot induiken, maar een mooi restaurant en een comfortabel hotel kiezen.”
Volgens gastspreker J. Schatorjé, directeur van het Limburgs Museum, zullen veel inwoners bij het lezen van de Capitoolgids een ‘aha-erlebnis’ krijgen. „Veel Noord- en Midden-Limburgers weten waarschijnlijk meer van de Dordogne of de Egyptische piramiden dan van de cultuurschatten in hun eigen regio. Deze gids toont de rijkdom aan van het cultuurhistorische erfgoed in onze eigen regio en onze, daarmee samenhangende, identiteit.”
Dagblad De Limburger, 2 juni 2006
 

Capitool Noord- & Midden-Limburg

Noord & Midden-Limburg
224 Pagina's | Unieboek 2006
€ 23,90

INHOUD

Hoe gebruikt u deze gids

Inleiding op Noord- en Midden-Limburg
Noord- en Midden-Limburg  in kaart gebracht
Een schets van Noord- en Midden-Limburg
Agenda van Noord- en Midden-Limburg
Geschiedenis van Noord- en Midden-Limburg

Noord- en Midden-Limburg in kaart gebracht
Een schets van Noord- en Midden-Limburg
Agenda van Noord- en Midden-Limburg
Geschiedenis van Noord- en Midden-Limburg

Noord- en Midden-Limburg  van streek tot streek

Tips voor de reiziger
Accommodatie
Restaurants en cafés
Sportieve vakanties
Winkelen
Amusement

Wegwijs in Noord- en Midden-Limburg

Praktische informatie
Reisinformatie
Register

Capitool reisgidsen; stapel Meer over Capitool Reisgidsen

Capitool Reisgids Bretagne